De vierde graad en specialisatie van de Genkse Academie voor Kunst telt 12 opties.
De opties tekenen, schilderen, grafisch ontwerp & illustratie, grafiekkunst en studio model 2D zijn tweedimensionaal gericht.
In de opties beeldhouwen & ruimte, keramiek, textiele kunst en studio model 3D gaan we voornamelijk ruimtelijk te werk.
Beroepsgerichte opleidingen zijn architectuur & ruimte, grafisch ontwerp & illustratie en boekbinden.
Wil je je na je opleiding en specialisatiejaar nog verder verdiepen in je richting kan je terecht in ons projectatelier studio ARK&D. Hierin kan je doorstromen vanuit alle opties.
Onze aandacht gaat uit naar de ontwikkeling van een persoonlijke beeldtaal volgens je eigen tempo en ambitie. We starten met het aanleren van technieken en vaardigheden door gerichte opdrachten uit het jaarplan.
Samen les volgen zorgt voor creatieve kruisbestuiving. Het schets- en ontwerpboek is belangrijk in de sturing van de cursisten. Vanaf de ontwerpfase besteden we aandacht aan de presentatie van het werkstuk.
Je wordt ondergedompeld in de actuele kunst door bezoek aan tentoonstellingen, ateliers, bedrijven en door studiereizen, lezingen en workshops met gastdocenten.
We realiseren cross-over-projecten met andere ateliers.
Het vak kunstgeschiedenisĀ geeft inzicht in de kunst van vroeger en nu. Elk atelier beschikt over hedendaagse apparatuur. Nieuwe ontwikkelingen worden van dichtbij gevolgd. Dit is een optioneel vak.
In de vierde graad kies je voor 1 optie met een looptijd van 5 studiejaren van 8 lestijden per week of 10 studiejaren van 4 lestijden per week. In je laatste jaar presenteer je voor het eerst je werk aan een externe jury. Daarna volgen de 2 specialisatiejaren, 8 lesuren per week. Opnieuw krijg je de kans om in het laatste specialisatiejaar je werk voor te leggen aan een externe jury.
Kortom, een uitgebreid, zinvol en creatief aanbod voor elke volwassene!